20. 06. 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΕΩΣ ΤΙΣ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ.»

 

Από το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των «Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής» στο σχολείο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη του ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021–2022, οφείλουν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής ή Μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

με χρήση των κωδικών τους στη ΓΓΠΣ (taxis) από 18 Ιουνίου 2021 έως τις 02 Ιουλίου 2021.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών την ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας ενώ σε περίπτωση ενήλικων μαθητών, ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Την ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μόνοι τους ή σε περίπτωση που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes να προσέλθουν στο σχολείο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, έχοντας μαζί τους, τους κωδικούς taxis και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Στην Α’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου.
  • Στη Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο ή όσοι επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή από άλλου τύπου σχολείο.
  • Στη Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο για απόκτηση Απολυτηρίου και Πτυχίου Ειδικότητας.

Επίσης:

στη Β’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι ΓΕΛ για απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας – Επιπέδου 4.

Οι ενήλικοι άρρενες μαθητές του ΕΠΑ.Λ. δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα λειτουργήσουν οι εξής τομείς και ειδικότητες κατά το σχολικό έτος 2021-2022:

  • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα:
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα:
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητα:
  • Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

Υπενθυμίζουμε ότι, η προθεσμία των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής είναι από 18 Ιουνίου  2021 έως τις 02 Ιουλίου 2021.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υ-πεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai- exousiodotese) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικής εγγραφής, Ταυτότητα μαθητή ή πιστοποιητικό γέννησης, Αίτηση εγγραφής στο σχολείο).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 24250 23235 και στο e-mail του σχολείου mail@epal-velest.mag.sch.gr.

 

Εδώ η ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΠΑΙ.Θ.

Εμφανίσεις: 117

Δράσεις - Εργασίες Μαθητών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ