Η σχολική μονάδα του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου στεγάζεται σε νεόδμητο τριώροφο υπερσύγχρονο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καλύπτει συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ. και λειτουργεί με σύγχρονους αυτοματισμούς τελευταίας τεχνολογίας όπως αυτόματα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης, σύστημα αυτόματου φωτισμού, σύστημα ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας, σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας και εξαερισμού καθώς και εσωτερικό δίκτυο οπτικών ινών για τη μεταφορά δεδομένων. Διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον εξοπλισμό που χρειάζονται για την παροχή επαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης στους μαθητές του, όπως άνετες αίθουσες, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής, γεωπονίας και υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων, αίθουσες φιλολογικών μαθημάτων και ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, βοηθητικούς χώρους καθώς και ξεχωριστή αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να διατεθεί και για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από τοπικούς κοινωνικούς φορείς.

Στο σχολείο μας λειτουργούν: Στο σχολείο λειτουργούν ο τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος με την ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, ο τομέας Πληροφορικής με την ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με τις ειδικότητες Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων.
 

Το σχολείο  προσφέρει επαρκή γενική παιδεία, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της  επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ δίνει πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα). Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 ανήλθε στο 40%, το 2013 στο 60% και το 2014 στο 100%.

Το σχολείο μας παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση με εύρος, η οποία δεν απαξιώνεται με τον χρόνο, αλλά αποτελεί ισχυρή βάση για μελλοντικές νέες επαγγελματικές ενασχολήσεις με την πρόοδο της τεχνολογίας και τις συνεχείς εναλλαγές που σημειώνονται στην τεχνογνωσία.

Στους αποφοίτους μας χορηγείται:

  • Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου, (ισότιμο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου) τόσο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για την πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιπέδου 4, που παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα:

  • Να λάβουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
  • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα τμήματα και στις σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
  • Να εγγραφούν στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) (κατά προτεραιότητα σε σχετικά με την ειδικότητά τους αντικείμενα)
  • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταλυκειακό έτος - τάξη Μαθητείας για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και Πτυχίου Επιπέδου 5

Σημείωση: Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στα ΙΕΚ και κατά προτεραιότητα σε τμήματα ανάλογης ειδικότητας με αυτήν του πτυχίου τους.

Τα προγράμματα διδασκαλίας περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας, τεχνικά, επαγγελματικά και εργαστηριακές ασκήσεις.

Στην Α΄ ΤΑΞΗ οι μαθητές και οι μαθήτριες ακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα γενικής παιδείας (22 ώρες), μαθήματα προσανατολισμού (7 ώρες) και μαθήματα επιλογής (τεχνολογικά– επαγγελματικά, 6 ώρες), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους.

Η Β' τάξη χωρίζεται σε επαγγελματικούς τομείς και ειδικότητες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Β' τάξης περιλαμβάνει κοινά για όλους του μαθητές μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα των επαγγελματικών τομέων. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα κοινά μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και όλα τα μαθήματα του τομέα που επιλέγουν.

Η Γ' τάξη χωρίζεται σε ειδικότητες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ' τάξης περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα ειδικοτήτων. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα της ειδικότητας που επιλέγουν καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας (ομάδα Α ή Β).

Εμφανίσεις: 591

Δράσεις - Εργασίες Μαθητών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ