ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020 – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ως την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές.

Από το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.152/ 41134 /Α5/ 27- 03 -2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά Αίτηση - Δήλωση (Α-Δ) από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου  μέχρι και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.

Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ μπορούν να υποβάλουν - αποστείλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι από Ημερήσια ΕΠΑΛ και υποψήφιοι από Εσπερινά ΕΠΑΛ οι οποίοι θα διεκδικήσουν το κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων των Ημερησίων ΕΠΑΛ σε σχολές/τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων των σχολών : ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Ακαδημίες  Εμπορικού Ναυτικού).

Συγκεκριμένα:

 1. Μαθητές-μαθήτριες της τελευταίας τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ
 2. Κάτοχοι πτυχίου και απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (απόφοιτοι ΕΠΑΛ) παλαιοτέρων ετών
 3. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ισότιμου απολυτηρίου Λυκείου με πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ
 4. Κάτοχοι πτυχίου ΤΕΕ Β΄ κύκλου, με πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ

Σημείωση:

 • Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2018 ή το 2019 με τα ημερήσια ΕΠΑΛ. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
 • Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Διαδικασία υποβολής-αποστολής της Αίτησης – Δήλωσης

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις αποστέλλεται με e-mail από τους υποψηφίους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στο ΕΠΑΛ. Οι οδηγίες συμπλήρωσης και τα έντυπα της Αίτησης – Δήλωσης (Υποδείγματα 1 και 2) βρίσκονται στο τέλος του παρόντος δελτίου αλλά αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/epal-m/epal-aitisi-panel/44469-27-3-2020-aitisi-dilosi-a-d-gia-panelladikes-epa.

Ο/η υποψήφιος/α κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης που κατά περίπτωση τον αφορά, στον υπολογιστή του. Για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του ΕΠΑΛ και αποφοίτους ημερήσιου ΕΠΑΛ το έντυπο που τους αφορά είναι το Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1.

 Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι πεδία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου για ηλεκτρονική καταχώριση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μαζί με φωτογραφία των δύο όψεων της αστυνομικής του ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητη και η αποστολή του αντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου προκειμένου οι υπεύθυνοι για την καταχώρηση της αίτησης στο Π.Σ myschool να διασταυρώσουν και να επαληθεύσουν τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου.

Με την Αίτηση-Δήλωση ο/η ενδιαφερόμενος/η δηλώνει:

 1. Εκτός από τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» (Άλγεβρα) και την ειδικότητα του Τομέα στα δύο μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά.
 2. Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί πανελλαδικά.
 3. Αν επιθυμεί να εισαχθεί και στα Τμήματα (απαιτείται συμπλήρωση και σχετικού παραρτήματος/αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης):
 • Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου,
 • Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας,
 • Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων.
 1. Αν είναι υποψήφιος/-α για:
 • Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων,
 • Σχολή Αστυφυλάκων,
 • Σχολή Πυροσβεστών,
 • Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων,
 • Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,
 • ΤΕΦΑΑ

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο σχολείο, τις ώρες 9:00 – 13:00, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 24250 23235 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγκύκλιος πανελλαδικών 2020

Οδηγίες συμπλήρωσης Α-Δ Υπόδειγμα 1

Αίτηση Δήλωση - Υπόδειγμα 1 για υποψηφίους Ημερησίων ΕΠΑΛ

 

Εμφανίσεις: 189

Δράσεις - Εργασίες Μαθητών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ