Για βέλτιστη εμφάνιση του ιστότοπου παρακαλώ ανοίξτε με φυλλομετρητή Mozilla Firefox
 
            
 
  

Το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου λειτουργεί από το 1999 στο Βελεστίνο, και φιλοξενεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Το μαθητικό δυναμικό ανέρχεται στους 80 μαθητές, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποτελείται από 14 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στεγάζεται σε νεόδμητο τριώροφο υπερσύγχρονο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την παροχή επαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης στους μαθητές του.

Στο σχολείο λειτουργούν ο τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος με την ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, ο τομέας Πληροφορικής με την ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με τις ειδικότητες Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το σχολείο παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση με εύρος, και οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν ποικιλία διδακτικών μεθόδων και τεχνικές όπως η συνεργατική μάθηση και η χρήση νέων τεχνολογιών. Η απόκτηση έτσι των γνώσεων αποτελεί για τους μαθητές ισχυρή βάση για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους ενασχολήσεις.

Στόχο του σχολείου, εκτός από την γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, αποτελεί και η κοινωνικο - συναισθηματική ανάπτυξή τους, η καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών αλλά και αξιών στην κοινωνική ζωή. Γι αυτό η σχολική κοινότητα του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου συμμετέχει ενεργά σε εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου (Erasmus), σε πολιτιστικά – περιβαλλοντικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, σε αθλητικά γεγονότα, σε μαθητικούς διαγωνισμούς, σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μέσα από όλα αυτά, οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου κατέχουν γνώσεις και δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας και είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα είτε για την ομαλή είσοδό τους σ’ αυτήν είτε για τη συνέχιση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εμφανίσεις: 102

Δράσεις - Εργασίες Μαθητών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ

Τομέας Γεωπονίας

Οι επιστήμες της Γεωπονίας αλλά και Τεχνολογίας Τροφίμων...

Τομέας Γεωπονίας

Άτομα με ενδιαφέροντα και κλίση στα οικονομικά...

Τομέας Διοίκησης

Οι ανάγκες της αγοράς εργασίας συνεχώς μεταβάλλονται.

Τομέας Πληροφορικής