21. 06. 03

Δημιουργία οδηγού εικονικής περιήγησης του Εκθεσιακού Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».

Οι μαθητές του σχολείου μας ορμώμενοι από το επερχόμενο γεγονός της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιθυμώντας να συμβάλλουν κι οι ίδιοι με τον τρόπο τους στον εορτασμό του, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη εικονική αναπαράσταση του Εκθεσιακού Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» που βρίσκεται στην έδρα του σχολείου, στο Βελεστίνο.

Με το έργο τους σκοπεύουν να προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί εικονικά στα χνάρια της ζωής του κορυφαίου Έλληνα διαφωτιστή Ρήγα Φεραίου και να θαυμάσει το σπάνιο εκθεσιακό υλικό καθώς και ένα τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του, που τυπώθηκε το έτος 1797 και φέρει επάνω πλήθος συμβόλων και πληροφοριών.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το χώρο και με τη χρήση πανοραμικής κάμερας με ευρυγώνιο φακό συνέλαβαν διαδοχικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου. Χρησιμοποιώντας κατάλληλο λογισμικό δημιουργίας εικονικής περιήγησης (tour creator) δημιούργησαν έναν πρώτο πιλοτικό οδηγό τρισδιάστατης περιήγησης.

Το σχέδιο εντάσσεται   στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Υποστήριξη και διαχείριση των σχεδίων δράσης του έργου μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2014 - 2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαχειριστή του έργου το Κέντρο Διάδοσης και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Στη συγκεκριμένη υποδράση του έργου συμμετέχουν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής, Γιώργος Αγροκώστας, Δημήτρης Αγροκώστας, Άγγελος Ασάνι, Κωνσταντίνος Γουβάλας, Γρηγόρης Ρίτσα υπό την επίβλεψη της συνεργαζόμενης στο έργο εκπαιδευτικού Πληροφορικής, Μαρίας Συκοπούλου.

 

Μπείτε στον οδηγό μας και ξεναγηθείτε στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» (ημιτελής -δοκιμαστική έκδοση)

mnae logo 1

Εμφανίσεις: 113

Δράσεις - Εργασίες Μαθητών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ